Onhan tätä päivää vielä jäljellä, mutta eipä taida enää tänään ehtiä tapahtua sellaisia asioita.. niin, ettenkö voisi päivitellä jo nyt tämän päivän osalta tähtihetket.

* Lintumäärä lintulaudalla
Tein töitä keittiön pöydän ääressä ja katselin samalla suurta määrää tali- ja sinitiaisia, punatulkkuja ruokailemassa lintulaudallamme. Mahtuipa joukkoon muutama hömötiainenkin sekä talipötköä hakkaamassa käynyt tikka sekä kuusi harakkaa, jotka niinikään talipötköjen kimpussa hääräsivät. Varsinkin harakoiden seuraaminen on hauskaa, koska nuo tuppaavat keksimään mitä hauskimpia keinoja päästäkseen nokkaisemaan edes pienen palan tuota herkullista pötköä. Jotkut ajaisivat ehkä harakat ja tikat pois, minä pidän niistäkin. Oravia vielä kaipailisin kyllä näkeväni.

* Kauniit kortit
Posti toi jälleen mukanaan muutamia jouluisia kortteja. Ehkä olen vanhanaikainen, mutta ilahdun jokaisesta saamastamme kortista ja pidän myös niiden lähettämisestä. Toki sähköisetkin kortit ilahduttavat -ja niistäkin saa vaikka miten hienoja- mutta kyllä ne laatikkoon tulleet ovat... no jotenkin perinteisempiä. Perinteiselle ihmiselle perinteisiä kortteja.

* Haikeaa haikua
Ystäväni oli keksinyt yön tunteina kauniin haiku-runon ja lähettänyt sen minulle tekstiviestinä.  Siinä oli sanat kohdillaan. Sanat, jotka pistivät ajattelemaan sitä kaikkea hyvää, mitä itsellä on juuri nyt. Tässä.

* Tekemätön tehdyksi
Sain tehtyä yhden homman, joka on viivästynyt ja ollut tuolla takaraivossa jonkin aikaa jyskyttämässä ikävällä tavalla. Eikä edes mikään vaikea tai hankala tai edes ikävä homma, mutta onpahan vain aikaavievä. Aloitus vaikeaa, mutta kylläpä olin tyytyväinen saatuani homman kasaan. Ansaitsin siitä hyvästä muutaman suussasulavan konvehdin.. enkö ansainnutkin? Tämän lisäksi (ei siis syötyjen konvehtien lisäksi, vaan tuon tekemättömän työn) sain leikattua karvakorvilta kynnetkin, joka on aina tuon yhden otuksen kanssa tahtojen taistelu. Mutta taas kerran karvakorva sai huomata olevansa kakkonen ja joutuvansa kärsimään tuon suunnattoman ikävän ja aivan valtavaa kaltoinkohtelua sisältävän operaation nimeltä kynsienleikkuu. Miten voikin eläin näyttää surkealta?!

* Turhamaista & tarpeellista
Tuli paketti, jossa oli mukavia ja tarpeellisia kosmetiikkatuotteita sekä muutamia sellaisia ihania "tätäilmanenvoielää"-tuotteita myöskin. Edullisiakin siihen nähden mitä kaikkea tuli tilattua. Sitä paitsi ripsivärini veteli jo siinä vaiheessa viimeisiään, että kohta olisin ollut pulassa. Ja minähän en käytä mitään muuta kuin luottoripsariani, joka nyt onneksi saapui suurin piirtein ajoissa! Onpahan taas mitä räpsytellä.